MicroCoin

A MicroCoin egy kísérleti, kutatási projekt, amely segítségével a blokkláncban rejlő lehetőséget kutatjuk és egyben egy peer-to-peer kriptovaluta, amely támogatja az azonnali, szinte teljesen költségmentes tranzakciókat bárki számára a világon.

A MicroCoin a PascalCoin alapjaiból született.

A MicroCoin kiemelkedő sebességre képes, egy tranzakció akár 1-3 másodperc alatt is végbe mehet. Az azonnali és visszavonhatatlan tranzakcióknak köszönhetően kiválóan alkalmas valós kereskedelmi felhasználásra, mikrofizetésekre és személyek közötti tranzakciókra.

Nagyon könnyen fejleszthető vele bármilyen alkalmazás, pl. online fizetés, elszámolási vagy számlázó rendszer. A számlákat elnevezhetjük, típust adhatunk nekik és bármikor át is adhatjuk őket. Így nem csak utalni tudunk, de akár egy komplett számlát is át tudunk adni bárkinek.

A MicroCoin számos lehetőséget kínál a használatra. Többek között webes, mobilos, SMS-es, telefonos és chatbotos fizetési megoldásokat fejlesztettünk.

Az általunk előre elkészített és könnyen integrálható modulok segítségével akár a saját blogba, honlapba is be lehet építeni és ehhez a legtöbbször nincs szükség programozási ismeretekre. Az interfészek (API) segítségével saját alkalmazások fejleszthetőek anélkül, hogy ismernénk egy kriptovaluta belső működését.

A lehetőségeket egyre nagyobb körben bővítjük. A jövőben az IoT megoldásokra koncentrálunk. Reményeink szerint a MicroCoin egyszer az okos otthonok  coinja lesz.