MicroCoin Rider

A MicroCoin Rider egy API (Application Programming Interface) amely lehetővé teszi, hogy saját alkalmazásokba integráljuk a MicroCoin-t és élvezzük a blokklánc előnyeit. Mindehez nem kell ismernünk a kriptovaluták belső működését, csak minimális programozói tudásra van szükségünk.

Segítségével el tudjuk végezni a legtöbb műveletet, amit a coinnal is el lehet. Így kezelhetjük a számlát, kérhetünk információkat és utalást is indíthatunk. Mindezt úgy, hogy a privát kulcs végig nálunk marad, az apinak nincs rá szüksége.

Kiadtunk pár programnyelve klienskönyvtárat (JavaScript, PHP, Java, C#), de természetesen bárki generálhat magának Swaggerrel, így több, mint 27 programnyelven elérhető a kliens oldali kód. Ha nem tudunk, vagy nem akarunk generálni akkor sincs gond, sima REST API hívásokkal is tudunk operálni.

A Rider erejét mutatja, hogy az ő szolgálja ki a webes pénztárcát, az SMS-es, telefonos és a Messenger botos tárcákat is. A segítségével platformfüggetlenül tudunk alkalmazásokat fejleszteni. A projekthez részletes dokumentáció tartozik sok-sok példával. Egyelőre angol nyelven olvashatjuk, de a jövőben magyarul is elérhető lesz.