Kérdések és válaszok

A MicroCoin egy kriptovaluta?

Igen, a MicroCoin egy kriptovaluta amely a több célra is felhasználható.A MicroCoin ICO keretében lett kibocsátvaNem. A MicroCoin esetében nem történt ICO. Mivel ez nem egy üzleti vállalkozás így nem volt rá szükség.

Fizetnem kell, ha szeretném használni a MicroCoin-t?

Nem, a MicroCoin ingyenes és az is marad. Bárki számára ingyenesen használható és módosítható.

MicroCoin-t a fejlesztőktől lehet vásárolni?

Nem. A fejlesztők csak minimális mennyiségű MicroCoinnal rendelkeznek és nem vesznek részt a kriptovaluta kereskedésében. MicroCoin-t egyéb személyektől lehet vásárolni, de akár bányászható is, így nem csak vásárlással lehet hozzájutni.

A MicroCoin egyszer sokat fog érni?

Erre a kérdésre nem tudunk válaszolni. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Azzal mindenképpen tisztában kell lenni, hogy a többi kriptovalutával ellentétben a MicroCoin fejlesztői nem tűzték ki célul a magas árfolyam, vagy bármilyen árfolyam elérését. A fejlesztők e helyett a jól működő funkciók kidolgozásán tevékenykednek. Így akár az is előfordulhat, hogy egyszer semmit sem fog érni.

A MicroCoin és a Mikron ugyanaz?

Nem. A két projekt csak a nevében hasonlít. A MicroCoin és a Mikron két, egymástól minden tekintetben független projekt. A MicroCoin fejlesztői nem állnak kapcsolatban a Mikronnal és annak kibocsátójával.

Milyen cég bocsátotta ki a MicroCoin-t?

A MicroCoin-t nem egy cég bocsátotta ki. Egy magánszemély, Németh Péter indította útjára 2017 végén, azóta pedig egy közösség alakult köré. A jövőben lehetséges, hogy valamilyen non-profit szervezet gondozásába adjuk a MicroCoinhoz kapcsolódó anyagokat. A MicroCoin mögött jelenleg magyar magánszemélyek állnak. A MicroCoin nem lett előbányászva, tehát minden coin a közösségé.

Miért készült a MicroCoin?

A MicroCoin elsősorban a felfedezés utáni vágy miatt indult el.