Bizonyos szolgáltatások megszűnnek, leállnak

2020. január 10-én módosult a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról.

Ez egyrészt örvendetes, mert végre elkezdődött a kriptopénzek törvényi szabályozása és már nem “törvényen kívüliek” ezek a az eszközök.

Másrészt számunkra hátrányos, mert az egyik rendelkezése szerint bizonyos szolgáltatások miatt többek között ügyfél azonosításra, bejelentésre és kapcsolattartó személyre van szükség. Ezeket a követelményeket nekünk nem áll módunkban teljesíteni, hiszen a MicroCoin nem egy üzleti vállalkozás, így ezeknek a követelményeknek a teljesítése minden szempontból meghaladja a lehetőségeinket.

Az egyetlen megoldás, hogy minden olyan szolgáltatást megszüntetünk, amely azzal jár, hogy a privát kulcsot egy szerveren kell tárolni. Alapvetően csak olyan szolgáltatásoknál tárolunk privát kulcsot, ahol ezt megoldás indokolja, azaz maga a szolgáltatás nem képes, vagy túl körülményesen tud privát kulcs tárolása nélkül működni.

Fontos, hogy a MicroCoin-t, mint kriptovaluta ez nem érinti, csak a rá épülő egyéb szolgáltatások egy részét.

Ezek az érintett szolgáltatások a következők:

  • Discord tárca
  • Messenger tárca
  • Megér egy MicroCoin-t gomb
  • SMS és telefon alapú tárca
  • Régi mobil wallet
  • RewardBot
    Bár a RewardBot nem tárol kulcsot, de a Discord tárca nélkül jelenleg életképtelen, így ez is ide sorolható.

A fenti szolgáltatások (beleértve a RewardBotot), február 4-én befejezik pályafutásukat. Ez azt jelenti, hogy egy hét van rá, hogy magadhoz vedd a számlád és a coinokat, utána sajnos már nem lesz rá lehetőséged.

A következőt kell tenned:

Discord tárca
Írd meg privátban az MCCWallet botnak a PK szót. Ő elküldi neked a privát kulcsot válaszban, azt importáld be a desktop/mobil walletbe és készen vagy.

Messenger tárca
Kérd el tőle a privát kulcsot a menüpontok segítségével. Ő elküldi neked a privát kulcsot válaszban, azt importáld be a desktop/mobil walletbe és készen vagy.

Megér egy MicroCoin-t gomb
Nyisd meg a https://like.microcoin.hu oldalt, jelentkezz be, és nyomd meg a privát kulcs gombot. Ki fogja írni a privát kulcsot, azt importáld be a desktop/mobil walletbe és készen vagy.
Ha az oldaladba van integrálva: vedd ki a kódot. A leállítás után egy ideig még egy átlátszó terület lesz a helyén, így nem okoz gondot akkor sem, ha nem távolítod el időben.

Régi mobil wallet
Utald el a számlán lévő coinokat (itt a PK-t sajnos nem tudod lekérni)

SMS és telefon alapú tárca
Ezt szerencsére nem használta senki, így már régebben kivezetésre került.

A megértéseteket köszönjük szépen!
Tudjuk, hogy ez kellemetlen, de nagyon fontos, hogy minden teljesen tisztán és törvényesen működjön, másképpen pedig nem áll módunkban ezt biztosítani. Ha a későbbiekben lesz mód a szolgáltatások újraindítására, akkor újra fognak élni. Ha a fentiekkel kapcsolatban segítségre van szükséged, akkor kérdezz bátran Discordon, és, ha tudunk, segítünk!